Opleidingen storytelling

Open opleidingen storytelling

De basisopleiding van Verhalenmakers, Storytelling met het Story Design Canvas, bestaat uit 5 delen (4 halve dagen + 90 minuten coaching). Je kunt je inschrijven voor de volledige opleiding of voor één of meerdere delen.

Deze opleiding

  • behandelt alle aspecten van storytelling: verhalen ontwerpen (story design), verhalen maken (story production) en verhalen verspreiden (story distribution).
  • bevat ook 90 minuten 1 op 1-coaching.
  • is geschikt voor zowel bedrijven, zelfstandigen, socialprofitorganisaties als overheden.
  • vindt deels fysiek (delen 1 en 2), deels online (alle delen) plaats; je kunt dus de volledige opleiding online volgen, of delen 1 en/of 2 fysiek en de andere delen online.
  • vindt telkens in de namiddag plaats, behalve de coachingsessie, die je zelf mag bepalen.

Volledige reeks (5 delen)

In de volledige reeks leer je alles over storytelling, met veel ruimte voor oefeningen en coaching, met het Story Design Canvas als rode draad. De reeks bestaat uit 5 delen:

De eerstvolgende reeksen vinden plaats

Story design: zelf verhalen ontwerpen (1)

In deel 1 van onze storytelling-opleiding leer je hoe je snel doeltreffende verhalen ontwerpt. Je leert daarbij met het Story Design Canvas werken, de tool van Verhalenmakers waarmee je in 20 minuten een sterk verhaal voor je campagne ontwerpt.

De eerstvolgende sessies van deel 1 vinden plaats op:

Lees meer over dit deel op Storytelling deel 1: story design.

Story design: zelf verhalen ontwerpen (2)

Ook in deel 2 van onze storytelling-opleiding leer je hoe je snel doeltreffende verhalen ontwerpt. Je bouwt voort op wat je in deel 1 hebt geleerd en past het Story Design Canvas van Verhalenmakers toe op alle verhalen in je eigen organisatie, voor elke fase van de customer journey.

De eerstvolgende sessies van deel 2 vinden plaats op:

Lees meer over dit deel op Storytelling deel 2: story design.

Story production: zelf verhalen maken

In deel 3 van onze storytelling-opleiding zet je het verhaalontwerp dat je in delen 1 en 2 maakte, om naar concrete content. Je leert je op basis van het Story Design Canvas van Verhalenmakers sterke verhaalteksten en visuals maken voor al je communicatiekanalen en sterke scenario’s voor je video’s en podcasts.

De eerstvolgende sessie van deel 3 vindt plaats op:

Lees meer over dit deel op Storytelling deel 3: story production.

Story distribution: zelf verhalen verspreiden

In deel 4 van onze storytelling-opleiding leer je je verhalen te verspreiden via je communicatiekanalen. Je leert via het Story Design Canvas welke verhalen het best geschikt zijn voor elk van je kanalen. Je leert een storytellingstrategie en storytellingplan maken op basis van de customer journey.

De eerstvolgende sessie van deel 4 vindt plaats op:

Lees meer over dit deel op Storytelling deel 4: story distribution.

Coaching storytelling 1 op 1

Tijdens deze opleiding krijg je ook 90 minuten 1 op 1-coaching over je storytelling, zowel over je ontwerpen, je productie als je distributie. We maken samen met jou een Story Design Canvas en/of geven feedback op een canvas dat je zelf hebt ingevuld.

Het moment van je coachingsessie kun je zelf kiezen via onze boekingtool.

Lees meer over dit deel op Coaching storytelling.

Coaching gratis

Je kunt je inschrijven voor de volledige storytelling-opleiding (5 delen) of voor één of meerdere delen.

Eén deel kost 300,-. Voor social profit geldt een korting van 50 procent en kost een deel dus 150,-.

Wie zich inschrijft voor de volledige opleiding (5 delen), krijgt 1 deel gratis. Je betaalt dus enkel voor de 4 halve dagen opleiding, de 90 minuten coaching krijg je er gratis bij (tot 1 maand na de laatste halve dag opleiding).

De volledige opleiding kost dus 1.200,- in plaats van 1.500,-. Voor social profit geldt een korting van 50 procent en kost een volledige opleiding dus 600,- in plaats van 750,-.

2e deelnemer 50 procent korting

Per betalende deelnemer die zich inschrijft voor de volledige opleiding Storytelling met het Story Desgin Canvas (5 delen), krijgt een deelnemer van dezelfde organisatie 50 procent korting.

Wie zich inschrijft voor de volledige opleiding, krijgt dus niet alleen een korting van 20 procent voor zichzelf (4 + 1 gratis), maar zorgt er ook nog eens voor dat een collega 50 procent korting krijgt.

Opleidingen storytelling op maat

Wil je deze opleiding storytelling in je eigen organisatie (in company)? Of wil je een opleiding helemaal op maat?

Alles kan: van een korte workshop, bijvoorbeeld rond het Story Design Canvas, tot een opleiding van één of meerdere dagen, met of zonder coaching nadien. We passen ons helemaal aan aan wat je organisatie nodig heeft op het vlak van storytelling.

Interesse? Neem contact op met rudy@verhalenmakers.be. We maken graag een voorstel voor jou.

opleidingen storytelling