Wie zijn we?

Verhalenmakers is een storytelling-community. Wij maken verhalen en helpen anderen verhalen maken. Wij verzamelen en delen kennis en inspirerende voorbeelden over storytelling. Coördinator is Rudy Pieters.

Rudy Pieters

Rudy Pieters is storyteller, schrijver en spreker. Als trainer en coach helpt hij organisaties hun eigen verhalen te vinden, zowel hun grote verhaal als hun vele kleine verhalen.

Een sterk verhaal brengt het publiek én de eigen medewerkers in beweging. Rudy leert organisaties technieken om zelf zo’n inspirerend verhaal te kunnen opbouwen en het te vertellen via alle beschikbare communicatiekanalen (online en offline).

Hij zet storytelling ook in om de missie, visie en strategie helder te krijgen, om organisaties te veranderen en vernieuwen en om de interne communicatie efficiënter te maken.

Journalist

Zijn liefde voor verhalen ontdekte hij als journalist bij De Gentenaar, De Morgen, Knack en Radio 1.

Hij schreef een boek over de diefstal van De Rechtvaardige Rechters en ontwikkelde een rondleiding over dat bijzondere verhaal. Voor de catalogus van de tentoonstelling Fake – not fake (Groeningemuseum, Brugge) schreef hij een hoofdstuk over Jef Van der Veken, de intrigerende restaurateur en kopiist van Vlaamse Primitieven.

Communicatie

Sinds 2009 geeft hij communicatieadvies. Hij geeft opleidingen en begeleidt bedrijven en organisaties in social profit en overheid.

Hij doet dat onder meer via Publiek Centraal, de organisatie die hij in 2013 oprichtte. Publiek Centraal groeide in korte tijd uit tot een netwerk van meer dan tweeduizend leden, communicatiemedewerkers in social profit en overheid.