Story Design Canvas

Met het Story Design Canvas, het storycanvas van Verhalenmakers, maak je in 20 minuten een sterk verhaal voor je campagne.

Storytelling is geen kwantumfysica. Iedereen kan een goed verhaal vertellen. Maar hoe bouw je een verhaal precies op? En wat vertel je en wat laat je weg?

Om die vragen makkelijk te beantwoorden heeft Rudy Pieters van Verhalenmakers het Story Design Canvas ontwikkeld.

Story Design Canvas

12 korte stappen

Het Story Desgin Canvas is een handig sjabloon waarmee je heel snel, in twaalf korte stappen, een verhaal kunt opzetten en meteen ziet welke fragmenten je behoudt en welke je weglaat.

Het Story Design Canvas helpt je ook de fragmenten in de juiste volgorde te zetten. Zo creƫer je een spanningsboog en neem je je publiek helemaal mee tot het slot.

Dankzij het Story Design Canvas is je verhaal helemaal afgestemd op je doelgroep en op je missie en visie. Het is ook een handige tool om je missie en visie op een aantrekkelijker manier te verwoorden.

Heel wat toepassingen

Het Story Desgin Canvas leent zich uitstekend voor heel wat uiteenlopende toepassingen:

  • voor tekst-, audio-, video- en beeldverhalen,
  • voor verhalen die je maakt voor je website, sociale media, tijdschrift, brochure …,
  • voor lezingen die je geeft,
  • voor rondleidingen die je geeft als gids,
  • voor lessen die je geeft,
  • voor de evaluatie of planning van projecten tijdens een werkoverleg (interne communicatie).

Uiteraard maakt ook Verhalenmakers het Story Design Canvas voor alle verhalen die het maakt in opdracht van organisaties.

Gratis e-book over storycanvas

In het najaar van 2023 publiceren we een e-book over het Story Design Canvas. Tot dan blijft het e-book over het Storycanvas gratis beschikbaar, de vorige versie van het Story Design Canvas.

Het legt stap voor stap uit hoe je met het Storycanvas aan de slag gaat. De principes komen grotendeels overeen met die van het Story Design Canvas.

Het e-book is gratis voor wie zich inschrijft op onze nieuwsbrief. En natuurlijk ook voor wie aan onze opleidingen deelneemt.

Story Design Canvas voor jouw organisatie?

Wil je zelf met het Story Design Canvas aan de slag? In alle opleidingen storytelling van Verhalenmakers komt het Story Design Canvas uitvoerig aan bod.

We gebruiken het Story Design Canvas ook om je met je storytelling te coachen of om verhalen voor jouw organisatie te maken.

Interesse in het Story Design Canvas?

Interesse? Neem contact op met rudy@verhalenmakers.be. We maken graag een voorstel voor jou.