Zelf een podcast maken

Hoe vertel je een inspirerend verhaal via een podcast? Hoe bereid je je voor en hoe maak je een podcast? Hoe verspreid je die? Je leert het allemaal in één dag, in de opleiding Zelf een podcast maken.

Podcasts zitten in de lift. Steeds meer organisaties en bedrijven geven podcasts een vaste plaats in hun communicatie. Via een gesproken verhaal creëer je een bijzondere band met je publiek. Het effect van deze vorm van storytelling is veel langduriger.

Hoe bereik je meer publiek met podcasts?

Hoe bereid je een podcast voor? Hoe bouw je het verhaal op dat jij met je podcast wil vertellen aan je publiek? Moet ik voor elke aflevering een scenario uitschrijven?

Hoe neem je een goede podcast op? Welk materiaal heb je daarvoor nodig? Wat kan ik mijn met smartphone of laptop opnemen? Wanneer kan een extra microfoon een meerwaarde zijn?

Hoe monteer ik een podcast? Wat zijn de beste programma’s voor het monteren van podcasts? Waar vind ik gratis muziek voor mijn podcast? Hoe zit het met auteursrechten voor muziek of geluiden die ik wil gebruiken in mijn podcast?

Hoe integreer ik een podcast in onze communicatie? Waar moet ik op letten om met mijn podcast meer publiek te bereiken?

Op deze en andere vragen krijg je antwoord in de opleiding Zelf een postcast maken.

Tijdens deze opleiding neem je zelf een korte podcast op met je eigen smartphone. Die ga je vervolgens zelf monteren met je eigen laptop. We verkennen ook samen een aantal audiodatabases zodat je leert hoe je muziek en geluiden kan vinden voor je eigen podcast.

Voor wie is deze opleiding?

Voor wie verantwoordelijk is voor (of nauw betrokken is bij) de communicatie van een organisatie in social profit en overheid of een bedrijf.

Welke voorkennis heb je nodig?

Je hebt geen of weinig ervaring met storytelling of podcasts maken.

Resultaten van deze opleiding

  • Je kunt een goede podcast opnemen (met een smartphone) en monteren (met een laptop).
  • Je kunt de podcast integreren in je communicatie.
  • Je kunt dankzij je podcast een groter publiek bereiken.

Podcast-expert Sara Logghe

De trainer is podcastmaker en podcasttrainer Sara Logghe (gastprofessor Arteveldehogeschool, podcasthost Bende van het Boek, podcastproducer House of Media).

Op maat?

Wil je deze opleiding in je eigen organisatie (in company)? Of wil je een opleiding helemaal op maat?

Alles kan: van een korte workshop tot een opleiding van één of meerdere dagen, met of zonder coaching nadien, aangepast aan de noden van je organisatie.

Interesse? Neem contact op met rudy@verhalenmakers.be. We maken graag een voorstel voor jou.

BewarenBewaren

BewarenBewaren